Frank and Lucie Eyewear

Eyewear

Alle kant en klaren leesbrillen hebben blauwlicht filter glazen. Ze houden onze ogen gezond en het hoofd rustig. Sinds we de laatste tijd meer thuis zijn, kijken we uren naar onze schermen. Het blauwe licht wat van onze schermen komt, maken onze ogen rood en moe, zorgt voor hoofdpijn en we kunnen er niet goed door slapen. Met een Frank and Lucie zie je er stijlvol uit, maar ze zijn ook goed voor je ogen.

Sinds 2020 ontwerpt Frank ook accessoires. Eerst wilde hij dat niet, maar Lucie stond erop dat er brilkettingen zouden komen. Stevige en delicate modellen, om te dragen als brilketting of als ketting om de bril doorheen te hangen. Niet alleen handig, ook nog eens heel erg mooi. Er is meer nieuws, het merk lanceert Atelier en Sunday. Frank and Lucie Atelier is een premium collectie van een meer gedetailleerd hoogwaardige kant en klare leesbrillen met bijpassende hardcases als pouch. Deze brillen zijn voor vrouwen die zich graag onderscheiden van de rest met opscheppen of geld uitgeven.

Sunglasses

En toen gebeurde er iets wat Frank en Lucie nooit hadden verwacht, hun jongste dochter vroeg hem om de ultieme zonnebril voor haar te ontwerpen. Lucie was ontzettend enthousiast en samen ontwierpen ze Sunday, een model in zes mooie kleuren. Gewaagder dan Frank ooit had gedurfd, maar hij is blij als zijn meiden dat zijn.

 

Het verhaal achter de lees- en blauwlichtfilter brillen

Als je houdt van mooie schoenen, goede boeken, een fantastische lunch met vrienden, waarom zou je dan goedkopen leesbrillen dragen? Dit is wat Lucie dacht en vroeg haar man Frank om een aantal hele mooie leesbrillen te ontwerpen voor hij. Hij ontwierp ze, en maakte er ook een paar voor zichzelf. In het beste acetaat, met buitengewone blauwlicht filter glazen. Hij koos voor een aantal prachtige kleuren, niet te trendy, altijd verfijnd; met een vleugje elegantie. Het merk was geboren, hij noemt ze De Essentials.

Frank ontwierp monturen, maar nam ontslag. Maar toen Lucie aan hem vroeg om een aantal unieke leesbrillen te ontwerpen voor haar en haar vriendinnen, begon hij weer met het tekenen. Hij hoorde Lucie zeggen ‘Er zij zoveel lelijke leesbrillen, kom op, je weet hoe je het moet doen’! Frank luisterde altijd naar zijn vrouw en toen hij eenmaal bezig was, maakte hij ook een aantal zeer interessante brillen voor hemzelf. Een beetje vintage, met een moderne smaak.

Frank houdt van mooi materiaal, daarom koos hij voor een acetaatstof, een van oorsprong natuurlijk weefsel gemaakt van katoen. Acetaat past goed, is stevig en de fijnheid van het materiaal en de patronen is ongelofelijk. Uiteraard is het een handigheidje voor het lezen, dus de glazen moesten perfect, ook een kant en klaar product verdient de beste intenties. De blauwlicht filter behoort tot een van de beste in de industrie. Dus het goede oude acetaat gaat super goed met de glazentechnologie van vandaag. Erg essentieel.

De uitstraling en het gevoel is vintage op een moderne manier. Zelfs een beetje bouwkundig soms. Er zijn meer dan twaalf modellen in relaxte luxe kleuren. Zoals de alltime favorieten Havanna, Zwart en Greyvanna. Maar ook onze luchthartige kleuren zoals Ballet, Soybean en Hazy Harbor.

Er zit altijd een leuk onderdeel in de collecties. De namen zijn logisch, maar maken je ook aan het lachen. Het grote ronde model heet bijvoorbeeld de Eyeglobe, het vierkante model Eyewitness en de Eyebrow doet waar die voor staat. De Eyespies hebben een speciale plek in Frank zijn hart, lookovers in een simpel maar handig design.